Mensen die in deze landen op vakantie zijn hebben spijt: "Voelen ons nog altijd slecht"

door: STS
Vliegtuig
Afbeelding bron: Pixabay

Veel mensen die momenteel op vakantie zijn - of net terug zijn van een vakantie - in Griekenland of Turkije beklagen zich hun reis. Reden: de verzengende hitte.

In landen als Turkije en Griekenland is het momenteel al snikheet. De temperaturen lopen er dezer dagen hoog op, tot boven de 40 graden. Voor de lokale bevolking al te warm, en voor toeristen helemaal. Sommigen hebben zelfs spijt van hun vakantie.

Yolanda uit Denderleeuw ging met haar man, dochter en schoonzoon naar het Turkse Antalya. Een week nadat ze weer thuiskwamen, voelen ze zich nog slecht. "We hebben er allemaal last van", vertelde de vrouw aan Het Nieuwsblad.

"We weten niet precies wat er scheelt, maar de hitte zal er wel een grote rol in hebben gespeeld. Ik denk dat onze hersenen gekookt zijn geweest."

Lezen, eten en slapen

Ook onze noorderburen vinden het te warm in het zuiden van Europa. Dianne uit Nijmegen trok naar Athene. Veel activiteiten doen zit er niet in. "Vooral lezen, eten en slapen. De rest is te inspannend met deze temperatuur. Ik kon niet meer annuleren, anders was ik niet naar Athene gekomen", vertelde ze aan het Algemeen Dagblad.