Spoedarts geeft ouders belangrijke waarschuwing voor hun kinderen met dit weer: “Doe dit meerdere keren per dag”

door: PMN
hitte hittegolf zomer warmte temperatuur
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Het zomerweer maakt eindelijk zijn intrede in ons land. Na lang wachten en veel regen is het dan eindelijk zover. Het maakt dat het ook wel opletten geblazen is.

Met het stijgen van de temperatuur stijgt ook de UV-index. Die kan dezer dagen oplopen tot ‘zeer hoog’. Het risico op huidkanker neemt dan toe, vooral bij jongeren. Liefst 77 procent van de jongeren tussen 16 en 24 jaar raakte het afgelopen jaar verbrand, meer dan één op vier zelfs zwaar verbrand.

Jongeren geloven dat één keer smeren volstaat voor een hele dag. Spoedarts Ignace Demeyer vindt in Het Nieuwsblad dat de ouders ook een verantwoordelijkheid hebben. “Ouders die zeggen dat hun jongere niet ingesmeerd wil worden en dat ze er niets aan te zeggen hebben.”

"Als de zon schijnt, smeer je je kroost in met factor 50 en dat meerdere keren per dag. Punt.”

“Die mentaliteit moet veranderen. Als de zon schijnt, smeer je je kroost in met factor 50 en dat meerdere keren per dag. Punt.”

“Gaan ze in het water, dan meng je créme met zinkzalf. Zo blijft het goedje stevig plakken. Ze zien er dan misschien niet uit - zo’n witte mummie is niet mooi voor de foto, maar dan verbranden ze tenminste niet.”