Stampvolle treinen en stations: Reizigers reageren boos, NMBS lanceert opvallende oproep

door: STS
Trein - station - nmbs - drukte
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Het is vandaag zeer druk geworden in de treinstations. Vele mensen wilden van het mooie weer profiteren om naar de zee te trekken. De NMBS roept dagjestoeristen op om een andere bestemming te kiezen.

"Ik vind het schandalig. We hadden dit niet verwacht. Het staat hier vol bewakingsagenten en andere lui, maar niemand weet van iets", vertelde een moeder die met haar kinderen naar de zee wilde trekken op VTM.

"Niemand kan ons zeggen met hoeveel we op de trein kunnen. Ik sta al bijna een uur aan te schuiven en ik weet niet of ik op de volgende trein mag stappen."

"Onverantwoord. Er is niet genoeg afstand. We plakken allemaal tegen elkaar. Dat is niet zo slim", getuigde een groepje jongeren.

NMBS

"Het was deze ochtend zeer druk in verschillende stations en tussenstations naar de kust", zei de woordvoerder van de NMBS. "Dat is de reden waarom wij mensen oproepen om niet langer naar de kust te gaan. En diezelfde oproep doen we ook voor morgen. Dus alsjeblieft, ga woensdag niet met de trein naar de zee."