Voedselagentschap waarschuwt ons allemaal: "Er zijn al kinderen van gestorven"

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay

We hebben het allemaal al wel eens gedaan: pasta koken en dan de restjes bewaren in de koelkast om later op te eten. Het Federaal Voedselagentschap waarschuwt echter voor de gevaren.

In de zomer is een koude pasta heerlijk, maar ook spaghetti kan je later opnieuw opwarmen. Toch moet je hiermee heel voorzichtig zijn. Eet geen gekookte pasta die langer dan 2 dagen bewaard werd. 

Pasta is een ideale voedingsbodem voor bepaalde bacteriën die je erg ziek kunnen maken. Als je pasta niet snel genoeg afkoelt en in de koelkast zet, kunnen die bacteriën zich vermenigvuldigen en gifstoffen produceren. Die gifstoffen kan je niet zien, ruiken of proeven.

"Bij risicopersonen, zoals jonge kinderen, ouderen, mensen met een verzwakt immuunsysteem of zwangere vrouwen, kan het ernstige implicaties opleveren, vooral aan de lever", legt Hélène Bonte van het FAVV uit bij VRTNWS.

"In het verleden zijn er al voorbeelden van kinderen die gestorven zijn nadat ze bedorven pasta hebben gegeten."