Weduwe van Jozef Chovanec snikt: "Politie heeft mijn man verstikt, wat als mijn dochtertje die beelden ziet?"

door: STS
Henrieta Chovancova, weduwe van Jozef Chovanec

Henrieta Chovancova, de weduwe van Jozef Chovanec, denkt dat haar man in de politiecel al overleed, en niet enkele dagen later in het ziekenhuis.

De Slovaak kwam om het leven nadat hij werd opgesloten in een politiecel, nadat hij zich verward gedroeg op de luchthaven van Charleroi.

"Ik ben er vrij zeker van dat hij in de cel is overleden", zei zijn echtgenote in een gesprek met de VRT. "Hij is niet gestorven aan een hartaanval, dat geloof ik niet. Ik denk dat hij verstikt is door de politie. Die hartaanval was een excuus om alles in de doofpot te steken."

Ze haalde ook uit naar de onderzoeksrechter: "Ik denk dat zij iemand in bescherming neemt. Anders kan ik niet verklaren waarom ze de laatste tweeënhalf jaar niets heeft gedaan, terwijl ze wist van de videobeelden."

Dochtertje

Omdat het onderzoek vastliep, stapte Henrieta naar de pers: "Voor mij was dat heel moeilijk want je wil niet dat de hele wereld die beelden ziet. Maar als je geen andere keuze hebt, kan je niet anders. Als mijn dochtertje die beelden moest zien... dat kan ik me zelfs niet voorstellen", snikte de vrouw.

(Foto: VRT)