Hangt politieke carrière van Jambon aan zijden draadje? Carl Devos is héél duidelijk erover

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Moet Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vrezen voor zijn politieke carrière nu blijkt dat zijn kabinet op de hoogte werd gesteld van het overlijden van Jozef Chovanec? Politicoloog Carl Devos liet er zijn licht over schijnen.

"Je moet je bij dit soort van crisissen altijd afvragen wat de partij zegt; wat zegt men bij N-VA, is er daar kritiek? Wel, men laat Jan Jambon niet vallen", vertelde Devos aan VTM.

" Bart De Wever heeft ook de gewoonte niet om zijn ministers of mandatarissen te laten vallen, hij verdedigt ze doorgaans door dik en dun. Herinner je het moment dat Theo Francken in de problemen kwam: er was nooit sprake van dat N-VA Theo Francken zou laten vallen. Jambon is ook een van de belangrijkste N-VA'ers."

Open Vld en CD&V

Devos merkt ook dat de coalitiepartners de rust in de Vlaamse regering niet willen verstoren: "Intussen blijkt ook dat Open Vld en CD&V, de coalitiepartners van N-VA in de Vlaamse regering, het niet op de spits willen drijven omdat ze de Vlaamse regering niet in moeilijkheden willen brengen. Met andere woorden: de politieke carrière van Jan Jambon hangt niét aan een zijden draadje."