N-VA heeft besluit genomen over Jan Jambon na zaak Chovanec

door: PMN
Vlaams Minister-president Jan Jambon
Afbeelding bron: Photonews

N-VA laat Vlaams Minister-president Jan Jambon niet vallen. De partij spreekt zijn steun uit voor Jambon.

Twee jaar geleden stierf Jozef Chovanec na een incident op de luchthaven van Charleroi. In eerste instantie zei Jan Jambon dat hij het dossier niet kende. Later moest hij wel toegeven dat hij een gesprek gehad heeft met de Slowaakse ambassadeur.

Die communicatie werd Jambon niet in dank afgenomen. Verschillende partijen hadden daar kritiek op. Fractieleider van N-VA, Peter De Roover, vindt dat er andere relevante vragen gesteld moeten worden.

"Waarom heeft parket toen geen initiatief genomen?"

“Dat is gebeurd in het parket. Waarom heeft het zo lang geduurd”, vraagt De Roover zich af bij Radio 1. “Voor een stuk is dat zo omdat de familie voor bijkomende onderzoeksdaden heeft gevraagd.”

“Maar is dat de enige reden waarom het zo aansleepte? Waarom heeft het parket na kennisname van dat filmpje niet zelf het initiatief genomen om de alarmbel te luiden?”

De Slowaakse regering roept intussen ons land op om de zaak Chovanec grondig te onderzoeken. Zowel de regering als de oppositie willen precies weten wat er allemaal gebeurd is. Overmorgen is er in het Slowaakse parlement ook een debat over deze zaak.