Weer geen fraai nieuws over zaak Chovanec: Daardoor kon hij nog amper ademen, maar staat niet in politieverslag

door: PMN
Jozef Chovanec kwam om het leven na hardhandig optreden van de politie

De krant ‘De Morgen’ publiceert nieuwe feiten over de zaak rond Jozef Chovanec. Die werd twee jaar geleden zwaar aangepakt door de politie op de luchthaven van Charleroi en overleefde het niet.


 

De zaak zorgt voor heel wat opschudding in ons land. De krant ‘De Morgen’ schrijft dat er cruciale elementen uit het optreden van de agenten is weggelaten in het politieverslag.

‘De interventie wordt evenwel enkel in grote lijnen geschetst. Wie die versie van de feiten vergelijkt met de beelden die twee weken geleden naar buiten kwamen, kan niet anders dan vaststellen dat het verslag het politieoptreden enigszins minimaal beschrijft’, staat er te lezen in de krant.

Chovanec zijn hoofd werd in doek gewikkeld

Zo werd Chovanec zijn hoofd in een deken gewikkeld, maar dat staat niet in het politieverslag. Agenten zaten ook minutenlang op de rug van Chovanec waardoor die amper kon ademen en ook dat ontbreekt in het politieverslag.

De beelden van Chovanec zijn arrestatie kreeg iedereen via de pers te zien. Bij de politietop hoorde men het in Keulen donderen. Nochtans wist men heel goed dat daar camera’s hingen. De beelden werd zelfs rechtstreeks getoond op een scherm in het kantoor van de luchthavenpolitie.