Zorgen om bankautomaten: "Veel burgers zullen moeilijker aan hun geld geraken"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De toegankelijkheid van bankautomaten baart Test Aankoop zorgen. De consumentenorganisatie krijgt geen antwoorden van de betrokken ministers en trekt daarom naar de Raad van State.

"Het akkoord dat de regering en Febelfin op 31 maart ondertekenden over de toegankelijkheid van bankautomaten gaat er prat op dat de spreiding van automaten zal verbeteren", zegt Test Aankoop.

"Maar volgens ons, Financité en Okra zal het belangrijkste gevolg zijn dat veel burgers moeilijker aan hun geld zullen geraken."

"Bovendien zegt het niets over de maximale afstand tot een geldautomaat en geeft het niet aan welke methodologie is gebruikt om de verdeling van geldautomaten over het grondgebied te bepalen."

"Ondanks het positieve advies van de Commissie voor Toegang tot Bestuursdocumenten hebben de betrokken ministers nog steeds niet alle gevraagde informatie verstrekt."

"Gezien de hardnekkige weigering van de betrokken ministers om transparant te zijn over iets wat nochtans fundamenteel is in het dagelijks leven van zoveel mensen, hebben we besloten om de zaak voor te leggen aan de Raad van State", zegt Laura Clays, woordvoerder van Test Aankoop.