Bart De Wever is het beu: "Moet strenger aangepakt worden en de boetes moeten fors omhoog"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) vindt dat het hoog tijd is om 'hooligantoerisme' in het voetbal beter en strenger aan te pakken.

"De match Antwerp-Frankfurt was een schoolvoorbeeld van hoe mensen die in Duitsland geen enkel stadion binnen mogen en bij ons daar wel in slagen, met alle gevolgen van dien", zei De Wever op ATV.

"En dan krijg je natuurlijk de voorspelbare wraakactie van Antwerp-supporters op Frankfurt. En zo gaat dat over en weer."

"Dus als je een stadionverbod hebt in Duitsland of in Nederland dan moet dat hier ook gelden, en andersom."

"Het ideale scenario is dat dit binnen de Europese Unie wordt opgenomen en dat als iemand in de EU een stadionverbod heeft, dit meteen overal geldt. En dat die lijsten netjes aan elkaar worden doorgegeven."

"Ik zou zelf al heel gelukkig zijn als het met Nederland en Duitsland geregeld kan worden, want daar komen eigenlijk al onze problemen vandaan."

Boetes

De Wever vindt ook dat de boetes voor hooliganisme moeten worden opgetrokken. "Als je dat allemaal kan betalen, is 250 euro wellicht ingecalculeerd in wat voor hen een weekendje plezier is."

"Dus dat bedrag mag wat mij betreft fors omhoog. Maar ook de administratieve sanctie die volgt mag omhoog, zodat je dat écht voelt en het écht afschrikwekkend wordt om zoiets te doen."

Maak nu gebruik van de gratis app van Redactie24