"België moet Oekraïense vluchtelingen opvangen"

door: STS
Wouter De Vriendt
Afbeelding bron: Photonews

Kamerlid Wouter De Vriendt, fractieleider van Groen, vindt dat België humanitaire steun moet bieden aan Oekraïne, en vluchtelingen moet opvangen.

"Het ergst mogelijke scenario is realiteit geworden. Het is onwezenlijk. Op twee dagen rijden van Brussel wordt een Europese hoofdstad aangevallen, door Rusland", zei De Vriendt.

"En het is ook ons conflict. Het zijn ook onze waarden die onder vuur liggen en die we moeten verdedigen."

"Rusland wil een levenswijze vernietigen, een democratie. En Oekraïne heeft een droom waarin zij geloven. We moeten schouder aan schouder staan met Oekraïense volk en het land op alle mogelijke manieren steunen."

"De berichten over burgerslachtoffers stromen binnen. Laten we klaar zijn voor humanitaire bijstand en opvang van oorlogsvluchtelingen."

"We weten hoe wreed de Russen te werk kunnen gaan. Rusland heeft nooit geaarzeld om ziekenhuizen en scholen te bombarderen in Syrië. Wij moeten op het ergste voorbereid zijn."

"De Russen zijn oorlogsmisdadigers, dus het is ook aan Europa en aan België om humanitaire bijstand te verlenen en opvang te verlenen aan de vluchtelingen die nu veiligheid zoeken."