Blijven de pensioenen betaalbaar? "Premier besteedt er geen letter aan"

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

De afgelopen dagen klonk de kritiek vanuit de oppositie op de regeerverklaring van premier Alexander De Croo (Open Vld) luid. N-VA maakt zich zorgen om de betaalbaarheid van de pensioenen.

Sander Loones (N-VA) begrijpt niet dat Alexander De Croo in zijn regeerverklaring geen woord uitleg heeft gegeven over de pensioenen. 

"Over de pensioenen weten we juist niets. Wat hebben we gezien? Mevrouw Lalieux (PS) is gekomen met een aantal pensioenplannen waarvan alle experten zeggen: 'Het is totaal ongeloofwaardig, u kan niet op beide oren slapen'. En alle mensen zijn ongerust."

"Kan ik er op vertrouwen dat mijn pensioen zal betaald worden. Mevrouw Lalieux zegt dat we naar 80% tewerkstellingsgraad gaan en dat er dus meer belastinginkomsten komen. Maar we zien dat u er amper in slaagt om met maatregelen te komen om het activeringsniveau naar boven te halen."

"Wat gaat u doen met de pensioenen van de mensen? De premier vond het niet de moeite om er maar een letter aan te besteden in zijn regeerverklaring", aldus Loones.

Download nu de gratis app van Redactie24