Columinst Noël Slangen weet al hoe verkiezingen in juni gaan aflopen: “Hier mogen we ons aan verwachten”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

De politieke partijen zitten volop in verkiezingsmodus. Op 9 juni zijn er weer verkiezingen. Vlaams Belang ligt in elke peiling op kop.

Het is aan de kiezer om in juni te bepalen welk beleid hij wil. N-VA-voorzitter Bart De Wever roept om op zijn partij te stemmen en niet op Vlaams Belang. “Een stem voor Vlaams Belang wordt automatisch een stem voor Vivaldi II.”

“Iedere verkiezing heeft natuurlijk zijn verrassing”, reageert columnist en voormalig politiek adviseur Noël Slangen bij TV Limburg. “Omdat je zoveel verschillende politieke partijen zijn mag je er vanuit gaan dat de regering van na de verkiezingen sterk gaat lijken op de huidige. Dat zal zowel Vlaams als federaal het geval zijn.”

Volgens Slangen moeten we geen grote veranderingen verwachten na de verkiezingen

Volgens Slangen hoeven we dus geen grote veranderingen te verwachten. De vraag zal ook zijn of N-VA een regering wil vormen met Vlaams Belang? “Het is een scenario dat N-VA het liefst wil vermijden”, bedenkt Slangen zich. “Je kan je ook de vraag stellen wat je met zo’n coalitie gaat doen? Het is een meerderheid die je enkel in Vlaanderen kan gebruiken.”

Slangen bracht met ‘Wat een land’ ook een nieuw boek uit. Hij pleit in het boek voor meer positivisme. Hij eindigt met de woorden: ‘kritiek is goed omdat ze de motor kunnen zijn van verandering’”.