Opvallende oproep: "We moeten de lat hoger leggen voor wie niet gevaccineerd is"

door: STS
Vaccin - AstraZeneca
Afbeelding bron: Photonews

Communicatieadviseur Noël Slangen vindt dat de lat hoger mag gelegd worden voor wie zich niet wil laten vaccineren tegen het coronavirus.

"Als we zien hoeveel landen vandaag de lat al veel hoger leggen voor wie niet gevaccineerd is: Oostenrijk, Duitsland, Nederland, Portugal, Frankrijk, Ierland... dan worden wij meer en meer een unicum in de beschaafde wereld", stelde Slangen in 'De Afspraak'.

"In België vinden we vinden blijkbaar dat anti-vaxx zijn of zich niet laten vaccineren een recht is, een beetje zoals het recht om wapens te dragen in de VS."

"De lat hoger leggen betekent veel meer gebruik maken van de instrumenten die er zijn. In Oostenrijk kun je bijvoorbeeld zelfs geen koffie drinken op een terras als je niet eerst toont dat je gevaccineerd, genezen of getest bent. In andere landen kan men als werkgever voorwaarden stellen."

Vrijheid

"Mij valt op dat we nog nooit zo'n brede interpretatie van vrijheid gehanteerd hebben dan we nu doen voor wie weigert om zich te laten vaccineren."

"Het probleem is dat dat een vrijheid is die ten koste gaat van al de mensen die zich wel hebben laten vaccineren. Het aantal plaatsen in de ziekenhuizen en vooral op intensieve zorgen is beperkt. En vandaag zien we dat de 10% niet-gevaccineerden de helft van die plaatsen opeisen."

Download nu de gratis app van Redactie24