Forse kritiek op Overlegcomité: "De bevolking volgt niet meer"

door: MRO
Alexander De Croo na het Overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

Vrijdag zat het Overlegcomité samen om te beslissen dat er geen beslissing genomen kon worden. De kritiek op de regeringen neemt toe. "De bevolking volgt niet meer", zegt communicatieadviseur Noël Slangen.

"Ik ben geen viroloog, maar ik ken wel iets van massapsychologie. Dit is de manier om te zorgen dat de besmettingen gaan toenemen want hierdoor gaan mensen hun eigen regels maken", vertelde Noël Slangen in De Afspraak op Vrijdag.

Hij ziet dat de bevolking niet meer doet wat de regering vraagt. "Een flink stuk van de bevolking luistert niet meer en dat betekent dat men niet meer aan het stuur zit als regering."

Ook de vaccinatiecampagne komt maar niet op gang en vertoont kinderziektes. "Zelfs Marc Van Ranst zegt nu dat we zien in het buitenland dat één inenting al 90% dekking geeft. Waarom neemt men daar geen beslissing?", vraagt Slangen zich luidop af.

"Men kan niet blijven zeggen dat men voorzichtig blijft en pas een beslissing neemt als alles duidelijk is. De bevolking volgt niet meer."