Slecht nieuws: "Bevolking - of de kinderen - zullen de rekening moeten betalen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Over de Belgische begroting is al heel wat te doen geweest dit najaar. Premier Alexander De Croo kwam in opspraak en bevoegd staatssecretaris Eva De Bleeker zag zich genoodzaakt om op te stappen.

Communicatieadviseur Noël Slangen stelde in 'De Afspraak' dat de partijen bovendien niet genoeg op lange termijn denken. Ze delen volgens hem liever energiecheques uit dan aan de toekomst te denken.

"De partijen zijn ervan overtuigd dat honderd euro meer of minder voor een middenklassegezin op hun energiefactuur of elders belangrijker is dan putten van miljarden. Dat is natuurlijk wel een probleem."

"Het probleem is ook dat de bevolking onvoldoende begrijpt dat een problematische begroting eigenlijk een hypotheek is en een rekening die zij, of hun kinderen, later zullen moeten betalen."

"Dat instant consumentisme, dat leeft ook bij de kiezer; geef ons een cheque. Niet dat de kiezer dan tevreden is, want dan zegt hij: 'Die cheque is wel minder dan ik verwacht had.' Het werkt niet en het is geen leiderschap."