"De EU was van plan 'Kerst' te verbieden"

door: Redactie
Kerstmis
Afbeelding bron: Unsplash

De Europese Commissie was van plan om christelijke termen te weren en verwijzingen naar kerst te vermijden door consequent te spreken over 'feestdagen'. Vlaams Belang hekelt dit en spreekt over 'woke-waanzin'.

"Uit een intern document van de Europese Commissie blijkt dat de Commissie van plan was om haar taalgebruik 'inclusief' te maken. Concreet gaat het dan om onder meer de verbanning van woorden als 'Kerstmis'. Volgens het Vlaams Belang is dit echter een zoveelste voorbeeld van "hoe woke-waanzin de kern van onze instituties aantast", laat de extreemrechtse partij weten in een persbericht.

Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) zegt dat de motieven van de Europese Commissie duidelijk zijn. "De Commissie surft op de golf van woke-waanzin die Europa momenteel overspoelt. Het woke-gedachtengoed wil evenwel komaf maken met alle tradities en gebruiken die ons leven vorm geven en integraal deel uitmaken van onze cultuur."

"De Commissie probeert evenwel de christelijke wortels van Europa uit te wissen. Dit is echter hetgeen Europeanen net bindt. Europa werd groot door haar christelijke achtergrond, niet door abjecte zelfhaat," aldus Vandendriessche.

"Dat de Commissie haar staart intussen ingetrokken heeft, komt niet door inzicht in de eigen fout. Dit komt door fel protest van het Vlaams Belang en de andere leden van Identiteit en Democratie."