Dit zijn de berichtjes die Conner Rousseau en de korpschef van de politie naar elkaar stuurden

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Het is nu duidelijk welke berichten Conner Rousseau en de korpschef van de politie van Sint-Niklaas met elkaar uitwisselden in het kader van de mogelijke racistische uitspraken die hij deed. Donderdag wordt de Vooruit-voorzitter verhoord.

Het was de moeder van Conner Rousseau die zaken had opgevangen, zoals dat er beelden van bodycams van de betrokken agenten zouden rondgaan. Ze raadde haar zoon vervolgens aan om contact op te nemen met de politie.

Wat volgde, was een reeks berichten tussen Rousseau en de korpschef van Sint-Niklaas. Rousseau stuurde deze berichten zelf door naar DPG Media en Mediahuis.

"Mijn moeder blijft erbij dat iemand toch bodycam-beelden zou hebben. En dat ze dat uit goede bron heeft. Is er een mogelijkheid dat je daar nog eens discreet navraag rond doet? Want dat zou toch een serieuze inbreuk op de privacy zijn? Iemand vanuit het korps heeft haar gebeld dat het filmpje rondgaat in het korps. Is wat zij mij zegt natuurlijk, maar zou wel heel straf zijn. Die beelden verspreiden is toch strafbaar?"

"Politionele beelden mogen inderdaad niet verspreid worden", antwoordde de korpschef.

"Merci voor de navraag. Ik hoop dat mijn moeder fout geïnformeerd is. Wanneer zou je antwoord hebben voor me?", stuurde Rousseau terug.

Waarop de korpschef antwoordde: "Ik kreeg bevestiging dat er geen beelden weggeschreven werden en dat ze evenmin in het korps circuleren. Ik hou het de komende dagen nog in het oog."