Ferme kritiek op kernenergiedossier van Van der Straeten: "Er dreigt een tragedie"

door: MRO
Tinne Van der Straeten
Afbeelding bron: Photonews

Er zit een flinke haar in de boter tussen de coalitiepartners in de Vivaldi-regering. Nadat PS, Groen en Ecolo staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) buitenspel willen zetten in het dossier van de hongerstakers, nemen Jong CD&V en Jong VLD het energiebeleid van minister Tinne Van der Straeten op de korrel.

De voorzitters van Groen, Ecolo en PS vroegen zondag dat premier Alexander De Croo (Open Vld) het dossier van de mensen zonder papieren die nu al bijna 2 maanden in hongerstaking in handen neemt.

Hiermee willen ze staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi buitenspel zetten. Die wil niet toegeven aan chantage en stelt dat er geen sprake kan zijn van een collectieve regularisatie.

CD&V, Open Vld en MR steunen Sammy Mahdi en zo is er een duidelijke breuklijn binnen de Vivaldi-coalitie. 

Jong CD&V en Jong Vld zetten de problemen binnen Vivaldi nog extra in de verf. Zij vragen op hun beurt dat premier De Croo het kernenergiedossier uit handen van minister Tinne Van der Straeten neemt.

"Vanwege de principiële blokkering van het kernenergiedossier door minister Tinne Van der Straeten, vragen Jong VLD en Jong CD&V dat de premier de zaak in handen neemt. Er dreigt een tragedie. Gascentrales mogen niet worden ingezet als oplossing voor de klimaatcrisis."