Frank Vandenbroucke weet waar fors ingegrepen moet worden: "Kruispunten van besmettingen"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Frank Vandenbroucke, federaal minister van Volksgezondheid, hoopt dat de verschillende ministers van Onderwijs tegen maandag concrete maatregelen op tafel kunnen leggen.

"Als we willen vermijden dat de scholen echt crashen, dan zullen we zeer sterk en snel moeten ingrijpen", stelde Vandenbroucke (Vooruit) tijdens een persconferentie.

"Dan gaat het over het dragen van mondmaskers, ventilatie en CO2-meters in alle klassen, het stopzetten van minder noodzakelijke activiteiten, het niet meer mengen van klasgroepen, en wat er gebeurt in de leraarskamer."

"En dan gaat het natuurlijk ook over buitenschoolse activiteiten. Sport is heel belangrijk, dat willen we zeker niet stopzetten."

"Maar er moet wel door de ministers grondig nagedacht worden om kruispunten van besmettingen tussen scholen nu stil te leggen. Die kruispunten van besmettingen situeren zich in allerlei jeugdactiviteiten binnen."

"En de vraag is of die activiteiten gehandhaafd kunnen worden. Als we willen dat de scholen niet crashen, zullen we elders heel moeilijke beslissingen moeten nemen."

"Er is aan de ministers van Onderwijs en Jeugd gevraagd om dat te bekijken en tegen maandag concrete voorstellen te doen."

Ben Weyts

Intussen heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts al een pakket maatregelen voorgesteld. Lees er hier alles over.

Download nu de gratis app van Redactie24