Frank Vandenbroucke zet puntjes op de i: "Mensen moeten dat nu niet denken"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Sp.a) roept op tot voorzichtigheid tot we allemaal ingeënt zijn tegen het coronavirus. En dat zou wel eens een heel tijdje kunnen duren.

"Het vaccineren gaat heel veel tijd vragen. We gaan zeker in januari en februari zoet zijn met louter het inenten van bewoners van woonzorgcentra en zorginstellingen. Daarna gaan we het personeel van de ziekenhuizen kunnen inenten", zei Vandenbroucke op Radio 1.

"Dat zal niet zo snel vooruitgaan. Het is geweldig goed nieuws, maar mensen mogen niet denken dat we binnen twee maanden allemaal gevaccineerd zijn."

Kerstvakantie als golfbreker

"Intussen gaan we nog supervoorzichtig moeten blijven. Het is somber nieuws dat het virus zo hardnekkig is. Anderzijds zijn we er dankzij de inspanning van de bevolking in geslaagd om van de slechtste cijfers in Europa bij de betere cijfers te komen."

"Ik wens uit de grond van mijn hart dat ik de bevolking kon zeggen wanneer deze ellende voorbij zal zijn, maar jammer genoeg kan ik dat niet. Wat ik wel weet, is dat indien we volhouden, het goed komt. Laat ons van de kerstvakantie een echte golfbreker maken."