Geduld van Gwendolyn Rutten is op: "En dan tóch nog vaccin weigeren, dat gaat er bij mij niét in"

door: STS
Gwendolyn Rutten
Afbeelding bron: Photonews

Gwendolyn Rutten, gewezen voorzitter van Open Vld, pleit ervoor om de volledige bevolking verplicht te vaccineren, niet enkel het zorgpersoneel.

"Wat ik echt niet kan begrijpen, is dat als je weet en ziet wat dit virus aanricht en elke dag daarmee geconfronteerd wordt, je toch nog beslist om je niet te laten vaccineren. Dat gaat er bij mij niet in", zei Rutten in 'De Afspraak' over zorgpersoneel dat het vaccin weigert.

"En ik vind dat je daar ook niet zacht over moet zijn. Ik vind niet dat je daar omheen moet dansen. Ik vind dat we eigenlijk te lang geprobeerd hebben om empathisch te zijn. Het is heel helder: dat vaccin is onze bescherming."

Algemene verplichting

Rutten denkt dat enkel een verplichting voor het zorgpersoneel nefast is. Het zou tot uitval kunnen leiden, terwijl we alle handen nodig hebben.

"Het is belangrijk om naar een algemene vaccinatie te gaan, voor iedereen. Want anders zegt men: ik stap uit de zorg, ik ga een andere job zoeken. Dan zet je de mensen in de zorg nog eens dubbel in de problemen."

"Maar als we als samenleving in het algemeen zeggen: we breiden die vaccinatie uit - dan hoef je ook niet naar een andere job te gaan, want dan is het daar óók verplicht."

Download nu de gratis app van Redactie24