Jan Jambon doet "warme oproep" aan de bevolking

door: STS
Jan Jambon
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister-president Jan Jambon toont zich een tevreden man na het jongste Overlegcomité, dat vrijdag plaatsvond.

De N-VA-politicus is verheugd dat de coronabarometer eindelijk gelanceerd is. Die moet perspectief bieden aan verschillende sectoren.

"Blij dat we eindelijk een coronabarometer hebben die slim in elkaar steekt. Dank aan Pedro Facon en zijn mensen voor het geleverde werk. Sectoren als cultuur, evenementen, jeugd, sport en horeca hebben nu een duidelijk perspectief", schrijft Jambon op Twitter.

"Met de barometer halen we ook een aantal tegenstrijdigheden uit de maatregelen: ook grotere cultuurzalen kunnen nu proportioneel gevuld worden (in plaats van enkel de kleine tot 200). Ook publiek bij buitenactiviteiten zoals voetbal, en ook repetities, zijn weer mogelijk."

Covid Safe Ticket

Jambon wil net zoals premier De Croo benadrukken dat het Covid Safe Ticket niet langer dan nodig gebruikt zal worden. Tot slot roept hij mensen op om zich te laten boosteren.

"Als de coronapandemie overgaat in een endemie (code geel op de barometer), gaat het Covid Safe Ticket onherroepelijk de schuif in. Hopelijk bereiken we dat punt binnen afzienbare tijd. Ik doe graag nog eens een warme oproep aan iedereen om de boosterprik te halen."