Jan Jambon spreekt Vlamingen toe: "Terug in de miserie door gedrag van onverlaten, maar wij Flandriens geven nooit op!" (video)

door: STS
Jan Jambon
Afbeelding bron: Twitter Jan Jambon

Aan de vooravond van nieuwe, strengere maatregelen tegen het coronavirus, spreekt Vlaams minister-president Jan Jambon van N-VA de bevolking toe in een videoboodschap.

"De toestand is zeer ernstig. Tijdens de zomer dachten we dat het ergste leed was geleden, maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn", zegt Jambon.

"We moésten doortastend ingrijpen, anders dreigt er een ware ramp. We willen echt niet meemaken dat de medische zorg in het gedrang komt omdat er te weinig bedden beschikbaar zijn."

"Het is bijzonder jammer dat we vandaag terug in de miserie zitten, mede omdat een beperkte groep zich niet hield aan de nochtans eenvoudige regels. Zoals wel vaker gebeurt: de goeden moeten opdraaien voor het gedrag van een groepje onverlaten. Dat is onrechtvaardig, ik weet het."

Bellen of mailen

Jambon had ook aandacht voor de horeca-uitbaters en andere mensen die zwaar getroffen worden door de maatregelen en riep op om elkaar te helpen, aan te moedigen en te steunen. "Een knuffel kan niet, maar we kunnen elkaar vaker bellen, mailen of een berichtje sturen. Naar je naasten, maar ook naar je buren, collega's of iemand die je uit het oog verloren hebt."

Flandriens

"Laten we vooral de moed niet verliezen, nooit! Flandriens klimmen uit het dal omhoog naar de top, tegen alles in, opgeven staat niet in ons woordenboek", besluit Jambon.