Leefloon gezinshoofd stijgt naar record van 1.600 euro: 'Het zijn zotten die werken'

door: MRO
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

Theo Francken (N-VA) maakt zich boos op de Vivaldi-regering. De reden is de riante leeflonen die de federale regering uitbetaalt. 'Het zijn zotten die werken", zo verwijst hij naar het lied van Juul Kabas.

Het leefloon voor een gezinshoofd bedraagt nu 1.600 euro. Theo Francken benadrukt dat we nooit naar een tewerkstellingsgraad van 80% kunnen gaan. "Onmogelijk met zo'n weggeefbeleid."

"Een nieuw Vivaldi-record is gebroken. Na de hoogste belastingen en de slechtste begroting, breken onze leeflonen élk record", aldus Francken op zijn persoonlijke blog.

"Voor het eerst is de symbolische grens van 1.600 euro per maand voor een gezinshoofd doorbroken. En dan heb ik het nog niet over het sociaal energietarief en alle andere sociale voordelen die leefloners genieten."

"En Vivaldi’s Grote Inactiviteit Sinterklaasfeest is nog niet gedaan, want wat werd er deze week beslist? Om de uitkeringen nog eens met 1,1% bovenop de al torenhoge spilindex te verhogen. De werkloosheidsval wordt dus groter in plaats van kleiner."