Meyrem Almaci haalt bijzonder scherp uit naar Bart De Wever

door: STS
Meyrem Almaci
Afbeelding bron: Photonews

Groen-voorzitter Meyrem Almaci heeft uitgehaald naar Bart De Wever, N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen.

Almaci vindt dat De Wever de aandacht van zich probeert af te leiden in de zaak rond de PFOS-vervuiling. Dat schrijft ze in een bericht op Facebook.

"Er zijn veel vragen, die antwoorden verdienen die ons vooruit helpen, zonder de verbale trukendoos boven te halen. Helaas was dat laatste exact wat Bart De Wever deed."

"Met maar één doel: de aandacht afleiden door de vinger naar een ander te wijzen. Met veel aplomb en grote woorden (nalatigheid!) werd het vizier op het bestuur van Zwijndrecht gericht."

"Hele en halve verdraaiingen, verwijzingen naar een plaatsbezoek met foute conclusies en zelfs onwaarheden werden in stelling gebracht. Zo draaide hij de aandacht weg van de Vlaamse regering, het Antwerpse stadsbestuur en Lantis, naar een kleine groene schepen in een kleine gemeente."

"Hoe meer De Wever 'own your shit' zegt, hoe meer hij shit in het rond strooit. Ervan uitgaande dat er van die 'shit' altijd wel ergens iets bij die anderen zal blijven plakken. En groenen aanvallen als het op milieuvervuiling aankomt, dat is dubbel winst, nietwaar?"

"Als voorzitter geloof ik in de integriteit van onze groene bestuurders. En ik sta niet toe dat ze onterecht onder de bus worden gegooid."