MR-voorzitter in de clinch met Theo Francken: 'U heeft Vlaams Belang groter gemaakt'

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Het zit er bovenarms op tussen N-VA en de liberale familie, Open Vld en MR. Op het sociale medium Twitter gaan Theo Francken en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez fors met elkaar in de clinch.

De strijd om de post van eerste minister is losgebarsten. Georges-Louis Bouchez liet zondag in een interview verstaan dat er volgens hem 70% kans is dat Sophie Wilmès premier blijft.

"De MR-ministers waren inhoudelijk zo goed dat na 6 jaar nog altijd niemand ze kent en dat ze na 6 jaar nog steeds geen Nederlands spreken. We zwegen. 70% kans dat dat niet blijft duren", reageert Theo Francken (N-VA).

Bouchez laat dit niet onbeantwoord en verwijt N-VA dat zij het Vlaams Belang groter hebben gemaakt door uit de regering te stappen omwille van het Marrakesh-pact.

"De MR-ministers werkten en werken nog altijd met veel inzet voor onze burgers en ons land, ook nadat N-VA volstrekt nutteloos en onverantwoord de regering had laten vallen over het kernthema van een extreemrechtse partij, die u daardoor groter hebt gemaakt."

Theo Francken repliceerde opnieuw: "Een onthouding en er was geen regeringsval. Spijtige waarheid. Migratie leeft ook sterk in Wallonië en Brussel. U zou toch echt eens wat meer buiten moeten komen dan in stoffige vergaderzalen te zitten bekvechten met Jan en alleman."