Onbegrip en hilariteit over aan het raam zitten in de trein: "Zou dé uitweg kunnen zijn uit deze crisis"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Eén maatregel van het Overlegcomité in het bijzonder stuit op onbegrip en kritiek. Mensen begrijpen niet wat het nut is van de maatregel om enkel plaatsen in aan het raam in de trein te laten innemen.

Het aantal zitplaatsen op treinen naar toeristische bestemmingen wordt beperkt. Behalve op schooldagen geldt in treinen dat alleen zitplaatsen aan het venster gebruikt mogen worden, met uitzondering van kinderen beneden de 12 jaar.

Het zorgt voor heel wat vragen, zoals: 'Hoe kan je weten dat er nog plaats is in een wagon of in de volledige trein?'. Mensen vragen zich ook af waarom niet met een reservatiesysteem gewerkt wordt en of deze maatregel er niet voor zal zorgen dat er net meer geduwd en getrokken zal worden bij het instappen.

Op sociale media regent het reacties op deze maatregel. Heel wat mensen vinden de regel hilarisch en stellen het nut ervan luidop in vraag. "Eéntje maar: wie heeft dat van die treinen verzonnen? ‘t Is dat we zijn naam juist spellen op het standbeeld", klinkt het bij acteur Stany Crets.