"Ooit zal het cordon sanitaire moeten worden stopgezet"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Een grote groep Franstaligen beschouwt Vlaams Belang en N-VA als onaanvaardbaar en dat is een groot probleem, vindt Rik Torfs. Volgens hem zal het cordon sanitaire poit moeten worden stopgezet. Dat vertelde hij in De Afspraak op Vrijdag.

"In Franstalig België leeft nog altijd de gedachte dat niet enkel Vlaams Belang uitgesloten moet worden, maar dat ook in de N-VA licht nazistische trekjes zitten die de partij onaanvaardbaar maken. Met die mentaliteit kom je er niet, dat zie ik echt als een probleem."

"Als Alexander De Croo op een gegeven zegt dat we onze stijl van spreken moeten veranderen, dan kan het toch niet opgaan dat een grote groep Franstaligen de helft van de Vlamingen als min of meer onaanvaardbaar beschouwt. Dat maakt het bijzonder moeilijk om een open democratisch debat te voeren."

"Ik neem aan dat op dit moment nog altijd niet kan worden gesproken over het stopzetten van het cordon sanitaire. Dat zal ooit moeten gebeuren, wat nog niet betekent dat mensen moeten regeren met Vlaams Belang."