Premier De Croo fier: "Zoveel euro koopkracht extra voor alleenstaanden en koppels"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Eerste minister Alexander De Croo van Open Vld heeft in de Kamer het energieakkoord verdedigd. Hij wees er ook op dat er nog andere maatregelen zijn die de koopkracht van de mensen doet toenemen.

"Je moet alles in rekening brengen. Ook de indexering, ook de lastenverlaging, ook de verhoging van de werkbonus, ook de verwarmingspremie en ook de btw-verlaging op elektriciteit", klonk het.

De Croo gaf twee concrete voorbeelden: "Neem een alleenstaande met een brutoloon van 2.700 euro. Dat is iemand met een redelijk bescheiden inkomen. Als je alles samen neemt, dan is voor die persoon het voordeel voor dit jaar tegenover vorig jaar 1.000 tot 1.100 euro koopkrachtverhoging."

"Tweede voorbeeld: neem een koppel tweeverdieners met allebei een gemiddeld loon. Voor hen gaat het over een versterking van de koopkracht van 1.900 à 2.000 euro, in vergelijking met vorig jaar."

"Niemand binnen deze regering zegt dat de pijn daarmee weg is. Het is vandaag zeer moeilijk voor zeer veel gezinnen. Maar de inspanning die de overheid doet, samen met werkgevers, die mag gezien worden."

Mis niets dankzij de gratis app van Redactie24