Zware besparingen in aantocht: "We staan voor een inspanning van 24,7 miljard euro"

door: STS
Geld
Afbeelding bron: Pexels (Archieffoto)

De komende vijf jaar 24,7 miljard euro besparen, om de begroting op orde te krijgen. Dat stelt Open Vld voor in het verkiezingsprogramma.

"We weten dat we natuurlijk voor een belangrijke opdracht staan. We moeten in de volgende legislatuur naar die norm van 3% tekort gaan, de Maastrichtnorm", zei Tom Ongena op Radio 1. Dat betekent dat we sowieso voor een inspanning van 24,7 miljard euro staan."

"Als je naar de kiezer stapt, moet je het spel eerlijk spelen. Je moet aantonen dat je de dingen die je belooft kan betalen. Dat doen we nu. We komen vandaag met een groeiplan, dat een heel sterke focus legt op sociaal-economische hervormingen. Zorgen dat onze bedrijven kunnen groeien, jobs kunnen creëren."

"En daarnaast zorgen dat we met meer mensen aan het werk gaan, zodat we die jobs ook kunnen invullen. Omdat we ervan overtuigd zijn dat dit de enige manier is om onze welvaart structureel sterker te maken. De voorstellen die we daarrond doen, hebben we becijferd en steken we in een heel traject naar die 3%."