Premier De Croo moet kritiek slikken: "Hij komt hier niet zonder kleerscheuren uit"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Er is kritiek op eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) nadat de begrotingsonderhandelingen afgelopen nacht vastliepen. Uiteindelijk werd een akkoord bereikt, maar De Croo heeft volgens experts toch wat schade opgelopen.

"Er zijn er die zeggen dat De Croo al lang achter de schermen bezig was met de voorbereiding. Hij heeft daar weinig over getoeterd. Ook bij andere partijen hoor ik dat die methode tot op een gegeven moment heeft gewerkt", zei Wetstraatjournalist Pieterjan De Smedt op Eén.

"Maar op het einde heeft hij te veel getreuzeld, heeft hij te weinig doorgegaan. Ook in het weekend waren er heel wat uren die niet benut zijn. En er komt toch wel kritiek: hij was op een zeker moment onvoldoende de baas over dit overleg."

"En ook vannacht is het toch wel helemaal fout gelopen (lees er hier meer over). Dus dat hij hier zonder enige kleerscheuren uitkomt, is niet het geval. Er komt wel degelijk kritiek."

"Maar goed, uiteindelijk kan hij nu met een akkoord naar buiten komen. Stel dat dat niet gelukt was en dat uitgesteld had moeten worden, dan had hij gigantische schade opgelopen. Nu blijft het beperkt tot een kleine deuk."

Download nu de gratis app van Redactie24