"Slachtoffers van terreur jarenlang in de kou laten en IS-terroristen met dure Boeing binnenvliegen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

De regering-De Croo repatrieerde 6 IS-vrouwen en hun 10 kinderen uit Syrië. Theo Francken (N-VA) is hier niet over te spreken.

"Voor die moeders zijn die kinderen het toegangsticket opnieuw tot België. Ginds hebben ze de oorlog verloren, het kalifaat is in elkaar gestuikt en ginds is natuurlijk geen toekomst meer", vertelt Theo Francken bij VTM Nieuws.

Hij vindt het sowieso volledig verkeer dat de moeders terug naar België werden gehaald. De regering had volgens hem ook de kinderen niet moeten repatriëren indien de moeders hen niet wilden laten overkomen.

"Ik denk dat het de enige oplossing zou zijn om de kinderen daar te laten. Als de moeders die kinderen niet willen laten overkomen, dan moeten de kinderen bij de moeders blijven want dat is dan hun keuze. Dat is de keuze van de moeder."

Op zijn eigen blog zegt Francken niet te begrijpen dat slachtoffers van terreur jarenlang in de kou blijven staan, maar dat IS-bruiden worden gerepatrieerd.

"Het blijft voor mij een raadsel hoe je de slachtoffers van terreur jarenlang in de kou kunt laten staan, en tegelijkertijd IS-terroristen met een peperdure gecharterde Boeing 747 langs de grote poort kunt laten binnenvliegen. Ze gaan ze zwaar straffen, zeggen ze. Eerst zien en dan geloven."