Marc Van Ranst moet moslims teleurstellen: "Zal dit jaar niet kunnen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams minister Bart Somers, federaal minister Koen Geens en viroloog Marc Van Ranst hebben samen een videoboodschap opgenomen.

In de video bedanken ze de bevolking om zich zo goed aan de maatregelen tegen het coronavirus te houden, in wat voor iedereen een moeilijke periode was.

"De afgelopen weken hebben we het béste van onszelf laten zien. Over alle verschillen heen, stonden we samen sterk. Vlaanderen mag daar trots op zijn. Ik ben trots op jullie", aldus Bart Somers (Open Vld). "Wij zijn echt trots op jullie", beaamde Koen Geens (CD&V).

Erediensten

Tegelijk blijkt dat er gewerkt wordt aan het gefaseerd heropstarten van de erediensten voor de verschillende geloofsgemeenschappen.

"De voorbije weken waren er belangrijke momenten voor de verschillende geloofsgemeenschappen. Zo was er Pasen voor de christenen, Pesach voor de joden en de ramadan voor de moslims. We werken aan een plan om binnenkort de heropstart van de erediensten aan de Veiligheidsraad voor te leggen", aldus Somers.

Marc Van Ranst benadrukte wel dat het Suikerfeest voor de moslims, waarmee ze het einde van de ramadan vieren, niet zoals normaal kan plaatsvinden. "We zijn de strijd tegen corona aan het winnen, maar we moeten nog even volhouden. Voor onze Vlaamse moslims betekent dat dat het Suikerfeest niet in grote groep gaat kunnen gevierd worden."