Vlaams Belang bezorgd om plannen van minister van Wonen: "Zal vooral onze ouderen treffen"

door: STS
Pensioen - bejaard - oplichting
Afbeelding bron: Shutterstock/Goksi

De plannen van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) inzake sociale huisvesting zijn niet naar de zin van Vlaams Belang.

Diependaele wil de druk op sociale huurders die meer kamers dan gezinsleden hebben in hun sociale woning opvoeren. Hij verhoogt de onderbezettingsvergoeding per kamer naar gemiddeld 57 euro per maand, in de hoop dat deze mensen naar een kleinere sociale woning verhuizen.

"We moeten sociale woningen rechtvaardig toekennen. Daarom verstrengen we de regels voor huurders die te veel kamers over hebben", schreef Diependaele dinsdag op Twitter.

"Er komen 20.000 woningen in aanmerking. Sociaal wonen op maat van de gezinssituatie is in het voordeel van het hele systeem."

"Die regels zullen vooral onze ouderen treffen, die gedwongen zullen worden de sociale woning waar ze vaak al decennia wonen te verlaten", vreest Vlaams Parlementslid Guy D'haeseleer van Vlaams Belang.

"Het zullen vooral oudere sociale huurders zijn, van wie de kinderen de voorbije jaren of decennia buitenshuis zijn gaan wonen, die hiervan het slachtoffer zullen zijn."

"De plannen van Diependaele getuigen van weinig empathie en respect voor deze mensen. Hij wentelt zijn eigen falen om een behoorlijk aantal sociale woningen te bouwen af op onze ouderen."