Voorstel Conner Rousseau over woningen stuit op kritiek: "Zijn wereld is nog akeliger dan die van Vandenbroucke"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wil wonen voor starters betaalbaar maken door mensen te verplichten om te gaan wonen in een huis dat ze kopen.

Door de stijgende woningprijzen hebben jonge mensen en alleenstaanden grote moeite om een huis te kunnen kopen. Vooruit pleit voor een opkoopbescherming in dure wijken.

Wie er een huis koopt, moet er zeker vier jaar zelf in gaan wonen. En wie het huis wil verhuren, moet dat gedurende minstens negen jaar aan een "sociaal tarief" doen, meldt Het Nieuwsblad.

"Door investeerders uit de markt te houden in dure buurten, behalve als ze willen verhuren aan betaalbare prijzen, kunnen we de prijzen drukken", zegt Rousseau in de krant.

Axel Ronse (N-VA) schiet het voorstel af op Twitter: "Mijn mama werkte keihard om haar appartementje te kunnen kopen. Stel dat ze het ooit zou verkopen, dan zou Vooruit haar verbieden om het te verkopen aan iemand die het wil verhuren. Daardoor daalt de waarde van haar appartementje/haar spaarpotje. Wie bedenkt zoiets?"

"Verplichte vaccins, verplicht wonen in een huis dat je koopt… De wereld van Conner Rousseau is nog akeliger dan die van Frank Vandenbroucke", reageert Els Ampe (Open Vld).