Wouter Beke neemt drastisch besluit over vaccin: "Geen enkel risico nemen"

door: STS
Wouter Beke
Afbeelding bron: Photonews

Het vaccin van AstraZeneca zal niet gebruikt worden voor mensen die ouder zijn dan 55 jaar, zo is besloten. De vaccinatiestrategie zal daarop aangepast moeten worden.

De Hoge Gezondheidsraad is van mening dat het nog niet voldoende bewezen is dat het vaccin van AstraZeneca 65-plussers voldoende beschermt. Dat vaccin gaat daarom nu eerst naar zorgverleners, bewoners van zorginstellingen, risicopatiënten en de politie. Het gaat dan over mensen tussen 18 en 55 jaar. 65-plussers en bewoners van woonzorgcentra zullen enkel de vaccins van Pfizer en Moderna krijgen.

"Het vertrouwen in de vaccinatie en de vaccins is ontzettend belangrijk, en dus volgen we het advies van de Hoge Gezondheidsraad", lichtte Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke toe op VTM.

"Het betekent dat er opnieuw gepuzzeld zal moeten worden, maar ik heb liever wat te herpuzzelen en het vertrouwen te bewaren, dan niet te herpuzzelen en het vertrouwen te verliezen. Want uiteindelijk willen we zoveel mogelijk mensen gevaccineerd hebben. Het allerbelangrijkste is dat de mensen vertrouwen hebben in het vaccin en daarom willen we daar geen enkel risico mee nemen."