Zuhal Demir woest op Tinne Van der Straeten: "Leugens, en ze zoekt nu al een zondebok!"

door: STS
Zuhal Demir
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) heeft hard uitgehaald naar haar federale collega, minister Tinne Van der Straeten (Groen).

Van der Straeten stelt in een interview met De Morgen: " Zuhal Demir zei in het begin van haar legislatuur letterlijk: 'Ik ga geen vergunningen voor gascentrales geven.'"

"Dat is een leugen. Het is een gewoonte van haar aan het worden om de realiteit aan te passen aan haar wensen", reageert Demir in een post op Facebook.

"Ik heb steeds beweerd dat de gascentrales die Groen wil bouwen de normale vergunningsprocedures moeten doorlopen en dat dit tijd vraagt. Zeker als er klachten komen. En die zijn er."

Vivaldi

"Deze verdraaiing van de feiten is geen onschuldige 'slip of the tongue' van de minister. Het is een manier om anderen de schuld te geven van het brokkenparcours van de Vivaldi-regering. In het dossier van de volledige kernuitstap heerst er immers grote verdeeldheid binnen de regering."

"Minister Van der Straeten stampt niet zomaar in mijn richting. Ze zoekt nu al een zondebok voor de nakende mislukking. Ze weet immers zeer goed dat het kalf reeds verdronken is en dat twee kerncentrales open zullen blijven", aldus Demir nog.