Ai! Jumbo heeft geen leuk nieuws voor de klanten

door: STS
Jumbo
Afbeelding bron: Photonews

Er is geen goed nieuws voor mensen die graag in een supermarkt van Jumbo hun boodschappen gaan doen. De Nederlandse keten gaat veel minder winkels openen in België dan gepland was.

Jumbo was van plan om tegen 2025 maar liefst honderd supermarkten te openen in ons land. Maar die doelstelling is nu bijgesteld naar slechts vijftig winkels tegen 2025, een halvering. Momenteel staat de teller op drieëndertig.

"We laten ons niet afschrikken door lastige omstandigheden op de Belgische markt", reageerde Jumbo schriftelijk aan VTM. "De grotere zichtbaarheid in het winkellandschap vertaalt zich in een toenemende belangstelling en groei van het aantal klanten. Onze winkels doen het goed, klanten weten ons te vinden."

"De drieëndertig vestigingen die ze hebben bevinden zich niet op de beste locaties", vertelde Jorg Snoeck van RetailDetail op de commerciële zender. "Dat komt doordat je als nieuwkomer op een markt komt."

Colruyt, Delhaize en Carrefour

"Al jaren is men gewoon om eerst en vooral panden aan te bieden bij de grote drie: Colruyt, Ahold Delhaize en Carrefour. En dan gaat men verder kijken. Als nieuwkomer krijg je dus wat er over is."