Supermarkten staan versteld van trucjes van winkeldieven: "Dat is echt een probleem aan het worden"

door: STS
Dief - winkeldiefstal
Afbeelding bron: Photonews

Winkeldiefstallen blijven een ware plaag. Met 23.116 criminele feiten verliezen de supermarkten jaarlijks 422 miljoen euro.

"De meest normale klant die je je kan indenken doet het zelfs", vertelde Philip Wellens, de uitbater van de Delhaize in het centrum van Aartselaar, in 'Terzake'. "En dan gaat het eigenlijk over heel de winkel, niet over bepaalde specifieke producten. Dat kan om een verse biefstuk gaan, dat kan om charcuterie gaan... tot een gewoon pakje boter."

"De beveiliging op de flessen sterke drank helpt spijtig genoeg ook niet altijd. De laatste maanden ondervinden we dat de trucjes echt boven beginnen te komen. Ze proberen de stoppen eraf te krijgen door magneten erop te zetten, er is het doorknippen van bepaalde beveiligingen die erop hangen. Het is echt wel een probleem aan het worden, ja."

"Wanneer iemand betrapt wordt proberen we het in de meeste gevallen op te lossen met een administratieve boete. In het geval dat het extreem is, of dat we zien dat er agressiviteit bij komt, kunnen we niet anders dan de politie erbij te halen. Twee, drie uur later lopen die mensen weer vrij rond. Ik denk dat dat het grootste probleem is."

Volg Redactie24 nu op Instagram