Testaankoop waarschuwt: "Bestel daar niets meer, want we krijgen heel veel klachten binnen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Testaankoop geeft consumenten de duidelijke raad om niets meer te bestellen bij een online platform. De consumentenorganisatie zegt veel klachten ontvangen te hebben.

"We krijgen veel klachten over het platform Refurbished.be, dat tweedehandsproducten verkoopt", klinkt het. "In januari stond Refurbished op een weinig benijdenswaardige derde plaats in de lijst met bedrijven waarover het meest geklaagd wordt bij ons."

"De klachten variëren van late levering of helemaal geen levering, vertraging of gebrek aan terugbetaling bij annulering, tot gebrek aan toegankelijkheid van de dienst na verkoop. De website van het bedrijf werd tijdelijk afgesloten - blijkbaar op last van de politie - maar is nu weer online."

"We raden iedereen ten stelligste af om iets op het platform te bestellen. We hebben ook de FOD Economie gewaarschuwd en gevraagd om de website opnieuw offline te halen. Voor ons is het duidelijk dat de autoriteiten moeten tussenkomen en de website opnieuw moeten blokkeren, om verdere schade te voorkomen."

"In deze context adviseren we consumenten die een refurbished product willen kopen dit niet te doen op Refurbished.be totdat de problemen die bij ons zijn gemeld zijn opgelost", zegt Laura Clays, woordvoerder van Testaankoop.