Zelfscankassa in supermarkt zorgt voor verdeeldheid: "Liever levend personeel"

door: MRO
aankopen supermarkt
Afbeelding bron: Shutterstock.com

In heel wat supermarkten kan je gebruikmaken van een zelfscankassa. Wij vroegen onze lezers of zij de zelfscankassa soms gebruiken. 

De meningen over het gebruik van de zelfscankassa in supermarkten zijn sterk verdeeld. Sommigen weigeren pertinent om hun aankopen zelf te scannen, anderen vinden het net makkelijk. Een greep uit de vele reacties.

"Ik gebruik dat nooit. Dat ze meer volk aannemen er zijn werklozen genoeg."

"Meestal gebruik ik dat wel en zeker als er een lange rij aan de kassa staat vind ik dat zeer gemakkelijk."

"Neen. Ik heb nog steeds respect voor de werkende mens en niet voor een computer die de rijken rijker maakt."

"Alleen zelfscan als ik een kleine boodschap heb... anders aan de kassa. In de Colruyt en Okay zijn geen zelfscans, daar wordt het voor jou gedaan en zelfs in de winkelkorf gelegd zodat je de korf maar moet oppakken en in de auto zetten. Hoe gemakkelijk is da niet."

"Neen, liever een gewone kassa met levend personeel. Die mensen moeten ook werk hebben. Geen robotsystemen."

"Neen want als er iets fout gaat is het bijna onmogelijk om recht te zetten. En dan maar klagen over werkloosheidscijfers ook nog."

"Alleen boodschappen moeten doen wil zeggen alle artikelen uit de winkelkar halen en op de band neerleggen. Dan ook weer alle artikelen in de winkelkar leggen. Op de parking alle artikelen in de koffer van uw auto leggen. Om deze reden kies ik ervoor om de selfscanning te gebruiken. Bij moeilijkheden is er altijd een personeelslid in de buurt die kan komen helpen. Het is héél comfortabel om met de selfscanning te werken."

"Nee, nooit. Ik wil het werk niet afnemen van de kassiers. En er zijn al teveel instellingen waar het persoonlijk contact verdwijnt."

"Bediening met lachend welgezind personeel vind ik veel belangrijker."