Dit geheim van WhatsApp komt nu uit: Zo stuur je de mooiste foto's

door: STS
Whatsapp - Smartphone
Afbeelding bron: Pixabay

De populaire chat-applicatie WhatsApp heeft nog verborgen geheimen, zo blijkt. Met een eenvoudige truc kan je de kwaliteit van foto's verbeteren.

Wanneer foto's opgeslagen en verzonden worden via WhatsApp, comprimeert de software de bestanden om ze gemakkelijker verzonden te krijgen. Dit gaat echter ten koste van de kwaliteit van de foto's.

Maar via een omweg valt daar een mouw aan te passen. "Dit doe je door je afbeeldingen niet als afbeelding te verzenden, maar als document. Op deze manier kan je foto's en video's zonder compressie versturen, mits het onder de 100 MB blijft", weet Techpulse.be.

Allereerst moet je het WhatsApp-gesprek openen waarin je een foto wil delen. "Als je een iPhone gebruikt, zorg er dan van tevoren voor dat je de gewenste foto’s naar 'Bestanden' kopieert."

Daarna voeg je zoals je gewoon bent een foto toe, maar je kiest niet voor 'Camera' of 'Galerij', maar voor 'Document'. "Er is een grote kans dat jouw gewenste afbeelding daar niet bij staat, dus je kan best meteen bovenaan 'Door documenten bladeren…' aantikken."

Zo vind je je meest recent genomen foto's en video's terug. Schrik niet wanneer je er eentje selecteert: je ziet op dat moment geen voorbeeld van de foto, maar enkel een zwart scherm, met de bestandsnaam. "Dat is omdat WhatsApp denkt dat het om een document gaat."

Vervolgens hoef je het bestand nog maar te verzenden. Je kan er zoals altijd eerst nog een onderschrift aan toevoegen indien je dat wenst.