Politie waarschuwt voor oplichters die nu actief zijn: Zo willen ze je bankgegevens bemachtigen

door: MRO
phishing
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Criminelen zetten steeds vaker alle mogelijke middelen in om persoonlijke gegevens te stelen om op die manier hun slachtoffers op te lichten. De politie waarschuwt voor valse bankmedewerkers die nu actief zijn in Limburg.

De politie Limburg Regio Hoofdstad waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als medewerker van een bank of medewerker van Card Stop. Tijdens de afgelopen dagen werden minstens vijf personen uit Hasselt telefonisch gecontacteerd door valse bankmedewerkers. 

De slachtoffers zijn allemaal tussen 60 en 80 jaar oud. Tijdens het telefoontje werd verteld dat er wat mis is met hun bankrekening en dat een medewerker van de bank zou langskomen om het probleem op te lossen. 

Onmiddellijk na dat telefoontje belt de zogenaamde medewerker aan bij het slachtoffer. De oplichter probeert dan de bankkaart en de pincode te bemachtigen. De politie meldt dat de afgelopen slachtoffers voor meer dan 4.000 euro werden opgelicht.

Verder benadrukt de politie dat een bank nooit een medewerker naar je woning zal sturen en dat je nooit persoonlijke info mee mag geven. Bij twijfel contacteer je best zelf je bank om te controleren of er een probleem is.

Tags phishing