WhatsApp waarschuwt alle gebruikers: Dan zijn je berichten niet beveiligd en privé

door: MRO
whatsapp
Afbeelding bron: pexels

WhatsApp is bijna niet meer weg te denken uit ons leven. Dagelijks maken we gebruik van de populaire berichten-app, maar nu komt er een belangrijke waarschuwing.

Door de populariteit van WhatsApp, duiken er steeds meer apps op die het origineel nabootsen en die ontwikkeld zijn door derden. Download deze niet want ze kunnen een gevaar vormen voor je privacy en beveiliging.

"Onofficiële apps bevatten malware die je gegevens kunnen stelen en je telefoon kunnen beschadigen. Er is geen garantie dat je berichten of je gegevens, zoals je locatie of de bestanden die je deelt, privé en veilig zijn", klinkt het op de website van WhatsApp.

Daarnaast loop je ook nog eens het risico dat je account tijdelijk of permanent wordt geschorst. WhatsApp lanceerde recent nog de mogelijkheid om 2 accounts tegelijkertijd te gebruiken op Android. Een tweede app installeren omdat je tussen twee accounts wil schakelen, is dus niet nodig.

Originele WhatsApp downloaden

Als je surft naar de website van WhatsApp (www.whatsapp.com/download/), dan ben je zeker dat je de originele app installeert. In de originele app wordt geen reclame getoond. Worden in jouw berichten-app wel advertenties getoond, dan heb je niet de echte versie.

Tags whatsapp