Politie ontdekt 25.000 euro na overtreding bestuurder: "Ik prostitueer mij"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft een man opgepakt voor verhoor nadat hij een verkeersovertreding beging en er een grote som cash geld in de wagen bleek te liggen.

De Brusselse politie zag hoe een bestuurder door het rood reed vlakbij de Defacqzstraat. De agenten zagen hoe de man tijdens het rijden ook nog een videogesprek aan het voeren was via zijn smartphone.

Bij de controle die volgde, bleek er een en ander niet te kloppen. "De verdachte legde een identiteitsbewijs voor waarop zijn naam verschilde van die van zijn rijbewijs", vertelt de politie.

"Al snel vermoedden we dat het hier ging om valse papieren, iets wat na analyse later ook bevestigd werd. De wagen werd doorzocht met behulp van de hondenbrigade. De man had twee enveloppen in zijn bezit met in totaal 24.970 euro in."

Huiszoeking

De man werd gearresteerd en er werd een huiszoeking uitgevoerd. "Daarbij werden nog eens 9.000 euro, een laptop, een kleine hoeveelheid cannabis en vier bankkaarten aangetroffen. Voorts werden er nog een vals rijbewijs en een vals identiteitsbewijs gevonden, allebei met de foto van de verdachte. Ook andere valse documenten werden nog in beslag genomen."

"Tijdens het verhoor gaf de man toe dat hij zich prostitueerde en dat al het gevonden geld bekomen was door zijn activiteiten uit te oefenen. Het geld werd in beslag genomen. De man werd na verhoor vrijgelaten in afwachting van het verdere onderzoek."