Reizen naar Frankrijk fors duurder.. en let op voor boete tot 375 euro

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay

De zomervakantie is begonnen, velen pakken de komende weken hun reiskoffers. Uit onderzoek van VAB blijkt dat de meerderheid van de Belgen naar Frankrijk rijdt met de wagen. Dat is nu flink duurder.

Wie met de auto naar Frankrijk op reis gaat, zal opnieuw dieper in de geldbuidel moeten tasten op de autosnelwegen. De péage is immers een flink pak duurder geworden.

In februari heeft de Franse overheid de prijs van de tolwegen immers verhoogd met liefst 4,75%. Begin 2022 werden die prijzen ook al verhoogd met 2%. 

VAB becijferde eerder al dat je kan besparen door je route in Frankrijk op voorhand goed uit te stippelen. De Franse snelwegen worden door verschillende bedrijven uitgebaat en daardoor betaal je op sommige snelwegen meer tol dan op andere.

Daarnaast is het opletten als je op de A79 in Frankrijk rijdt. Dit is de eerste snelweg in het land waar de tol volledig elektronisch geïnd wordt. Je moet je registreren als je over de A79 rijdt of je riskeert een forse boete die kan oplopen tot 375 euro.