Aad De Mos laat zich zeer scherp uit over Franse nationale ploeg

door: CDC
Aad De Mos
Afbeelding bron: Photonews

Straks nemen de Belgen het op tegen Frankrijk voor een plekje in de finale van de Nations League. De Fransen hebben veel individuele klasse, maar de wereldkampioen is al een tijdje in mindere vorm.

Het Laatste Nieuws legde het oor te luisteren bij enkele experten om hun inschatting te geven over de kansen van de Rode Duivels tegen les bleus. Onder hen ook oud-trainer en nu analist Aad de Mos. Hij noemt de Nations League als een laatste mogelijke kans op een prijs van deze generatie Rode Duivels.

Hij raadt aan dat de Belgen uitgaan van eigen krach tegen de Fransen. Ze moeten er volle bak voor gaan vanuit de eigen filosofie, aldus de Mos. Bovendien vindt hij dat "de Fransen tegenvallen, zeker de laatste maanden". Aanvallen is de boodschap dus. Zeker met het trio dat België heeft.

Inzakken is een slecht idee tegen de Fransen, want als je achterkomt spelen ze resultaatvoetbal. " Zij durven laf te voetballen - het resultaat indachtig - en kunnen je kapot counteren. Bovendien zijn ze sterk op stilstaande fases."