Nu ook Ronaldo genoemd in Italiaans voetbalschandaal

door: CDC
Ronaldo
Afbeelding bron: Photonews

Eind oktober barstte er een bom in het Italiaanse voetbal. Er kwam naar boven dat er op grote schaal zou zijn gesjoemeld met facturen en met de boekhouding, vooral Juventus wordt genoemd. Ook de naam van Ronaldo duikt nu op.

In Italië gaan ze België achterna met operatie Prisma. Het gerecht is bezig met gelijkaardige inbreuken zoals in operatie Propere Handen: Valse facturen, belastingontduiking, witwassen enz. Heel wat makelaars en clubs lijken betrokken partij.

La Gazzetta dello Sport en Corriere della Sera.melden nu dat ook de transfer van superster Christiano Ronaldo verdacht lijkt. En dat is niet niets, want hij komt van Juventus en dat is een beursgenoteerd bedrijf. Doe koers is de laatste dagen trouwens fel aan het dalen.

In afgeluisterde gesprekken komt naar boven dat er sprake is van een "betaling die in theorie niet zou mogen bestaan." En daar wordt nu door het gerecht ijverig naar gezocht. Mogelijk klopt het gerecht binnenkort aan bij CR7 zelf. Maar die zijn makelaar zit ook al in vieze papieren.