Jumbo Visma spreekt klare taal: “Dat is voor ons de moeilijkste wedstrijd om te winnen”

door: BVDO
Jumbo Visma
Afbeelding bron: Photonews

Het wielerjaar zit erop. Ook bij Jumbo Visma maken ze een balans op van het voorbije jaar en blikken ze al vooruit naar 2024.

Met eindwinst in de drie grote rondes deed Jumbo Visma het ontzettend goed in 2023. Maar er zitten nog hiaten in het palmares van de Nederlandse wielerploeg.

“De klassiekers zijn ons doel, maar dat was dit jaar ook”, aldus Merijn Zeeman aan de NOS. “Ik moet zeggen: met name Tadej Pogacar en ook Mathieu van der Poel, die maken het ons niet makkelijk.”

“Om een statement te gebruiken. Die waren in de Ronde een stuk beter dan dat wij waren. Daar moeten we wel een list op verzinnen, om die mannen te verslaan. Dat is een uitdaging en dat is waar sport over gaat. Aan ons om de komende weken daar een goed plan rond te maken.”

Wout van Aert kwam duidelijk te kort in de Ronde, in Parijs-Roubaix had hij pech. “In de Ronde klopt het dat Wout net een tandje te kort komt op die andere twee. Maar in Roubaix is hij echt wel de evenknie van Mathieu.”

“Daar is het maar net een beetje hoe het valt en speelt de factor pech ook nog een rol. Dat is absoluut de wedstrijd die hem het beste ligt, want de Ronde is voor hem iets heel speciaals. We gaan er opnieuw alles aan doen, maar dat is voor ons de moeilijkste wedstrijd om te winnen.”